Outsourcing services binnen de logistieke sector

Ontlast uw logistieke organisatie met onze outsourcingsoplossingen.

Wij helpen onze klanten door de juiste mix van mensen en vaardigheden op de juiste locatie in te zetten. Met ons meertalig Europees team zijn we in staat om onze klanten te ondersteunen bij hun internationale behoeften.

Door uw logistieke activiteiten uit te besteden, besparen organisaties tot wel 50% op de operationele kosten en maken ze interne medewerkers vrij om de aandacht volledig richten op de kernactiviteiten. Wij kunnen een scala van taken en verantwoordelijkheid overnemen en onze ervaren professionals hebben een grondige kennis van de complexe regelgeving en zorgen ervoor dat uw goederenstromen voldoen aan alle vereisten en voorschriften.

Onze focus ligt op het leveren van betrouwbare en professionele diensten als onderdeel van uw backoffice, zodat u zich kunt concentreren op uw bedrijfsgroei.

Uw backoffice is van essentieel belang. Of we het nu hebben over uw klantenservice, financiële of douane afdeling. Alle elementen moeten kloppen voor de ultieme klantervaring.

Onze oplossingen voor outsourcing voor transport en logistiek:

Douaneafhandeling

Onze ervaren douanemedewerkers ervoor dat de zendingen van uw klanten voldoen aan de douanevereisten. Wij ondersteunen bij de verwerking van de data uit de relevante documenten, het tariferen van de goederen, het contacteren van de klanten wanneer de documentatie niet compleet is en wij ondersteunen bij het managen van de gehele transportflow.

Voordelen waar onze klanten van genieten zijn:

 • Naleving van complexe douaneregels en voorschriften.
 • Minimalisatie van risico’s en vertragingen bij de grensoverschrijdende handel.
 • Deskundig advies over douaneaangelegenheden en optimalisatie van import- en exportprocessen.

Tarifering en controle

Wij kunnen niet alleen assisteren bij het tariferen van de goederen van uw klanten, wij ondersteunen ook bij het auditen van uw vrachttarieven om ervoor te zorgen dat u correcte en eerlijke tarieven betaalt aan uw vervoerders.

Zo helpen wij uw klanten met:

 • Het identificeren van mogelijke tariefafwijkingen en overbelastingen.
 • Versterking van de onderhandelingspositie met vervoerders door gegevens gestuurde inzichten.

Klantenservice

Wij behandelen uit uw naam alle inkomende oproepen, e-mails en chatberichten. Hierbij bieden wij ondersteuning aan de interne klantenservice afdelingen en lossen wij klantvragen op.

 • 24/7 beschikbaarheid en snelle respons op klantverzoeken door ons hybride businessmodel.
 • Kostenbesparingen door het vermijden van interne wervings- en trainingsprocessen.
 • Verbeterde klanttevredenheid en merkreputatie door professionele en consistente klantenservice.

Verkoopondersteuning

Onze logistieke experts ondersteunen de salesafdelingen van onze klanten door het kwalificeren van prospects. Dit doen wij in eerste instantie door onderzoek te doen naar de organisaties, om later met ze in gesprek te gaan om zo warme en gekwalificeerde leads aan te kunnen leveren aan uw salesteams.

Uw teams profiteren zo van:

 • Een gevulde pijplijn aan warme contacten.
 • Snelle identificatie van mogelijkheden en een opgeschoond CRM systeem.
 • Betere operationele efficiëntie door geoptimaliseerd voorwerk.

De voordelen van outsourcing voor transport en logistiek:

Kostenbesparingen tot wel 50%

Wij kunnen efficiëntieverbeteringen doorvoeren, schaalvoordelen benutten en operationele kosten optimaliseren door de gunstigere tarieven op de lokale arbeidsmarkt.

Spreiden van risico's

Verspreid je risico’s en schaal op- of af wanneer dat nodig is.

Dedicated backoffice team

Bij uitbesteding krijgt u de beschikking over een toegewijd backoffice team. Deze professionals hebben expertise in logistieke processen en kunnen zich volledig richten op uw specifieke behoeften.

Meertalig team met lokale cultuurkennis

Een bijkomend voordeel van het uitbesteden van logistieke processen is dat u kunt profiteren van een meertalig team met kennis van de lokale markt en cultuur. Dit is met name waardevol voor internationale bedrijven die te maken hebben met verschillende markten en culturen.

Meer focus op kernactiviteiten

Door logistieke processen uit te besteden, kunnen bedrijven zich meer concentreren op hun kernactiviteiten. Hierdoor kunt u zich richten op strategische groei, productontwikkeling, klantrelaties en andere belangrijke aspecten van uw bedrijf.

Case: Logistieke outsourcing

Hybride outsourcing model voor Europese Doane-expediteur

Deze business case beschrijft de behoefte aan een hybride ondersteunend model voor de interne douane-expeditie teams van een vooraanstaande douane-expediteur in Europa. Het bedrijf heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt, wat zijn tol heeft geëist van het interne personeel. Om deze last te verlichten en het groeitempo te behouden, zoekt de douane-expediteur een partner die een gecentraliseerd hybride ondersteunend model kan bieden en in meerdere talen ondersteuning kan bieden. Dit model stelt de douane-expediteur in staat om operationele efficiëntie te optimaliseren, kosten te verlagen, de strategische focus te verbeteren en de klantenservice te verbeteren.

Onze klant is een toonaangevende aanbieder van douane-expeditie diensten en bedient een diverse klantenkring die betrokken is bij internationale handel. Met een groeiende portfolio van klanten die efficiënte oplossingen voor hun douaneafhandeling zoeken is het volume van transacties toegenomen. Dit eiste vooral een tol bij de senior medewerkers. Zij die essentiële strategische inzichten bezitten, waren steeds meer bezig met administratieve taken, waardoor hun vermogen om bij te dragen aan de langetermijnvisie en strategische ontwikkeling van de organisatie werd beperkt.

De douane-expediteur staat voor de volgende uitdagingen:

 • Overbelaste Interne Teams: Het toenemende volume van douane afhandelingstaken heeft de interne teams overbelast, wat leidt tot inefficiënties, vertragingen en fouten bij het verwerken van zendingen die in rustigere tijden voorkomen kunnen worden.
 • Administratieve Overhead: Senior medewerkers, die zich moeten concentreren op strategische besluitvorming, worden belast met routinematige administratieve taken, waardoor hun vermogen om bij te dragen aan de groei en innovatie van het bedrijf wordt belemmerd.
 • Taalverscheidenheid: De Europese douane-expediteur opereert in een regio met meerdere talen, waardoor het essentieel is om klantenondersteuning en diensten in verschillende talen aan te bieden, wat een extra uitdaging vormt voor de interne teams.

De oplossing van Qintos: Hybride Ondersteunend Model

Qintos heeft een oplossing gevonden die aansluit bij de uitdagingen van de klant. Het model omvat de volgende componenten:

 • Gecentraliseerd uitbestedingscentrum: De klant heeft nu de mogelijkheid om een centraliseerd meertalig team in te zetten voor de ondersteuning van de grootste 4 landen in Europa. Met een directe verlichting van de werkdruk van 75 medewerkers tot gevolg.
 • Meertalige procesondersteuning: klantvragen, documentatie en communicatie wordt in verschillende talen afgehandeld, waardoor naadloze interacties met klanten uit verschillende taalkundige achtergronden worden gegarandeerd.
 • Uitbesteding van routinematige taken: De uitbesteder zal routinematige douaneafhandelingstaken, gegevensinvoer en administratieve taken overnemen, waardoor de druk op het interne personeel wordt verlicht en ze zich kunnen richten op strategische verantwoordelijkheden.
 • Naadloze Integratie: Het uitbestede centrum zal worden geïntegreerd in de bestaande workflow van de douane-expediteur via een robuuste communicatie- en gegevensuitwisselingsinfrastructuur. Dit alles in de systemen van de klant.

Wilt u uw logistieke organisatie ook laten profiteren van de vele voordelen van outsourcing? Voor meer informatie neem dan contact met ons op.

Diensten

Grip op processen

Het optimaliseren van uw business is ons doel. Qintos adviseert over de valkuilen, de mogelijkheden en een oplossing die naadloos aansluit op uw processen.
Diensten
Partners

Veelzijdig en flexibel

Iedere klant is anders en Qintos is met de juiste partners in staat om verschillende behoeftes te vertalen in flexibele oplossingen.
Partners
Het team

13 jaar ervaring

Qintos heeft ruim 10 jaar ervaring binnen de wereld van Business Process Outsourcing (BPO) en staat u graag te woord.
Team

“Outsourcing in Europa gaat de komende jaren groeien. De helft van de bedrijven wil in de nabije toekomst meer diensten uitbesteden, terwijl slechts 6% verwacht minder te gaan outsourcen. De belangrijkste redenen zijn meer focus op de kernactiviteiten, kostenbesparingen en het verbeteren van de servicekwaliteit.”


Onderzoek Quint en Whitelane Research